Sikker netdating

Sikker netdating

Der er mange gevinster ved at date på nettet, men der er også mange faldgruber ved det. På nettet kan du nemlig risikere, at andre udgiver sig for at være en anden end den, de er, eller gør dig ondt på den ene eller anden måde.

sikker netdatingHvis du gerne vil lære nye mennesker at kende, møde den eneste ene eller måske få et godt knald, kan det være en god ide, at du går på nettet for at gøre det. Her har du nemlig mulighed for at komme i kontakt med en lang række mennesker, som du ellers ikke ville møde.

Fordelen ved at møde folk på nettet er, at du kan søge på de sider, der er relevante for dig. Hvis du leder efter manden eller kvinden i dit liv, er det én type datingsider, som du skal ind på, og hvis du leder efter sjov og ballade, er det nogle andre. Når du møder folk i virkeligheden, for eksempel i byen, kan det være svært at finde ud af, hvad de egentlig leder efter. Der kan nettet give dig et stort forspring.

Men du skal også være forsigtig, når du dater via nettet. For der er nogle, der ikke spiller med åbne kort og ikke er dem, som de udgiver sig for at være. Det er rigtig ærgerligt, at det skal være sådan, men lige meget hvad du er på jagt efter med netdating, er du altså nødt til at tage dine forholdsregler, så du ikke bliver snydt eller ender i situationer, der er endnu værre. I denne artikel kommer vi ind på, hvad du kan gøre for at beskytte dig selv, når du dater på nettet.

Vælg den rigtige datingside

Først og fremmest er det vigtigt, at du vælger den rigtige datingside, når du dater på nettet. Der findes rigtig mange forskellige datingsider i dag, og hvis du vil have succes, handler det om at finde den helt rigtige side, som passer til dig. På den måde kan du mindske risikoen for at komme til at bruge tid på folk, der ikke er dem, som de udgiver sig for at være.

Hvis du har venner, der dater på nettet, kan det være en god ide at spørge dem, hvilke sider de bruger. Det er ofte den bedste reference – hvis du selvfølgelig leder efter det samme som dine venner vel at mærke. Hvis du gør det, kan du trygt prøve siden af.

Ellers kan det være en god ide at se på flere forskellige datingsider. Mange sider giver mulighed for at oprette gratis profiler. Det gør, at du kan gå ind og se på, om der er nogle profiler, der er interessante for dig. Hvis det er en datingside med et bestemt fokus, gør det også, at du kan se, om det er det rigtige for dig. Det kan for eksempel være dating for dem over 50 år eller for landmænd.

Betalingsside viser seriøsitet

Der er mange, der er irriterede over, at de skal betale for at have en datingprofil. Det kan også føles kynisk, at der er nogle, der prøver at profitere på, at du gerne vil have en kæreste.

Når det kommer til sikkerhed på nettet, er det dog en god ide at gå efter sider, hvor du skal betale. Når andre har betalt for deres profil, viser det, at de er mere seriøse, end hvis de bare opretter en gratis profil.

Gode råd til sikker netdating

Hvis du vil undgå at blive snydt, udnyttet eller bare spilde tiden på en, der ikke er seriøs, er der en række gode råd, som du kan følge. På den måde kan du sikre dig selv bedst muligt, når du leder efter kærligheden, en date eller noget hyggeligt og uforpligtende på nettet.

De otte råd er:

  • Sæt grænser
  • Del ikke personlige oplysninger
  • Send ikke grænseoverskridende billeder
  • Stol på dine instinkter
  • Tænk over, hvad du selv skriver
  • Pas på afpresning
  • Aldersforskel
  • Kærlighedssvindlere

Sæt grænser

Når det kommer til netdating, er det altid vigtigt, at du sætter grænser. Hvis den, du skriver med, foreslår noget, som du ikke kan være med til, skal du sige fra med det samme. Hvis vedkommende bliver ved, er det en god ide at blokere ham eller hende eller at anmelde vedkommende til administratorerne. På den måde kan de sørge for, at profilen bliver lukket ned.

Ting, andre kan bede dig om, er for eksempel at sende billeder eller videoer af dit selv. Har du det ikke godt med det, bør du lade være med det.

Del ikke personlige oplysninger

Når du dater på nettet, er det altid en god ide, at du holder dine personlige oplysninger tæt til kroppen. Det kan blive ubehageligt for dig, hvis mennesker du ikke har mødt, har en for stor viden om dig. Det kan for eksempel være en god ide, at du ikke deler din adresse med folk, som du ikke har mødt. Hvis du bor i en lille by, kan det være en ide at skrive, at du kommer fra en større naboby.

Du bør selvfølgelig aldrig dele dit cpr-nummer og dine kontooplysninger med personer, du ikke kender. Der er nogle, der vil prøve at udnytte dig via datingsiderne. Det kan du læse mere om, når vi kommer ind på kærlighedssvindlere om lidt.

Hvis du har mødt en på nettet, som du gerne vil mødes med, kan det være en god ide at give vedkommende dit telefonnummer. På den måde kan I skrive eller ringe sammen, hvis der er en af jer, der bliver forsinkede. Det kan også være en god ide at ringe sammen, inden I mødes, hvis I har lyst til det. Undersøg om det er muligt at finde din adresse på nettet ved at søge på dit telefonnummer, inden du oplyser det.

Send ikke grænseoverskridende billeder

Det kan være frækt og pirrende at sende billeder, hvor du er halvt eller helt afklædt til dem, du møder via netdating. Men hvis du ikke har mødt personerne i virkeligheden, er det en god ide, at du tænker dig om en ekstra gang, inden du sender de frække billeder afsted. Du kan nemlig ikke vide, hvad personen i den anden ende vil gøre med billederne. De kan for eksempel bruges til afpresning af dig senere hen, hvilket vi også kommer tilbage til om lidt.

Billeder, hvor du ikke har så meget tøj på eller er helt nøgen, kan også være med til at give personen, som du skriver med, nogle forkerte forventninger til, hvordan et eventuelt møde mellem jer vil komme til at gå. Ved at sende nøgenbilleder kan du nemt skabe en forventning om, at du gerne vil have sex på første date. Hvis det ikke er tilfældet, kan det blive en akavet og måske endda ligefrem ubehagelig situation, når du møder vedkommende.

Stol på dine instinkter

Mavefornemmelsen er et berømt begreb, når det kommer til dating – og det er altid en god ide, at du lytter til din mavefornemmelse, når du dater på nettet. I nogle situationer kan du med det samme afgøre, at ham eller hende er du ikke interesseret i.

I andre tilfælde kan du ikke rigtig sætte en finger på, hvad det er, der gør, at det ikke føles rigtigt. I det tilfælde bør du stole på din egen dømmekraft og afbryde forbindelsen – også selvom du ikke kan sige helt konkret, hvad det er, der gør, at det føles forkert.

Tænk over, hvad du selv skriver

chattingDet er en god ide at holde en mere neutral tone, indtil du har mødt folk. Hvis du skriver meget flirtende eller meget seksuelt ladede beskeder, kan det give ham eller hende, som du skriver med, nogle forkerte forventninger om, hvem du er, og hvad du gerne vil.

Vedkommende kan måske tro, at du bare vil have sex, selvom du i virkeligheden leder efter en kæreste. Hvis personen, du skriver med, selv leder efter en kæreste, kan det få ham eller hende til at droppe dig, fordi vedkommende ikke synes, at du virker seriøs nok. Hvis vedkommende kun leder efter en at have sex med, vil du komme til at blive skuffet.

Når du skriver flirtende eller seksuelle beskeder, kan I altså komme skævt ind på hinanden fra start af. Det er derfor en god ide, at du tænker over, hvad du skriver til folk, og hvordan du skriver det.

Pas på med afpresning

Som nævnt under punktet med grænseoverskridende billeder kan du være uheldig, at du render ind i en, der vil bruge billederne imod dig. Desværre er der flere eksempler på, at folk har krævet penge, sex eller andre ting for ikke at offentliggøre private billeder og samtaler med dig.

Hvis billederne bliver offentliggjort på nettet, vil de ligge der for altid. Det kan derfor være fristende at give afpresseren, hvad han eller hun vil have. Men det vil aldrig hjælpe. De fleste afpressere kræver bare mere, når de har fået det, som de vil have. Pas derfor på med at dele billeder og oplysninger, som kan bruges imod dig.

Hvis du bliver afpresset, er det en god ide, at du kontakter politiet og hører, om de kan hjælpe dig. Du bør også kontakte datingsidens administratorer, så de kan lukke profilen ned, så vedkommende ikke kan lokke billeder ud af andre og afpresse dem.

Overvej aldersforskellen

Når du dater på nettet, er det også altid en god ide, at du overvejer aldersforskellen mellem dig og den, du skriver med. Især hvis du er meget ung, er det en god ide at overveje, hvorfor meget ældre personer gerne vil i kontakt med dig.

Der er desværre nogle voksne mennesker, der leder efter helt unge piger og drenge på nettet, som de kan have sex med. Det er ikke ulovligt, men når den ene er meget ældre end den anden, kan det være med til at skævvride forholdet, og du kan komme til at gøre ting, som du ender med at fortryde.

Hvis du skriver med en, der er en del ældre end dig selv, kan det derfor være en god ide at skrive med dem i længere tid, end du ellers normalt ville, inden du møder dem. Det kan give dig et billede af, hvor seriøs vedkommende er.

Kærlighedssvindlere

Der vil desværre altid være nogen, der prøver at udnytte, at du leder efter en kæreste eller nogle nye bekendtskaber. De laver derfor falske profiler i håbet om, at du bliver forelsket i dem. Når du er det, vil de begynde at bede dig om penge.

De siger ofte, at de bor i et andet land, og at du skal sende penge, så I kan mødes. Det kan også være, at de har brug for penge, fordi deres mor eller et andet familiemedlem er kommet på hospitalet. Lad altid være med at give penge til nogen, du ikke har mødt.

Mange kærlighedssvindlere bruger falske billeder og opdigter historier om, hvem de er, og hvor de bor henne. Det kan derfor sagtens ligne en person, der bor i et andet europæisk land. Så vær ekstra opmærksom, hvis den dating-profil du overvejer at kontakte, bor i udlandet.

God netdating

Husker du på de råd, vi har givet dig i denne artikel, tager de fornødne forholdsregler og holder hovedet koldt, er du sikker på, at du ikke kommer galt afsted, når du dater på nettet. Du kan også sætte dig godt ind i de mange andre aspekter af netdating ved at besøge netdating guiden NetdatingTips.dk så du få mange gode oplevelser og måske endda være heldig og finde den eneste ene på nettet.